fbpx

CORONA: Adgangen til genbrugsstationen

Siden genbrugsstationen på Firskovvej åbnede for private kunder 31/3 efter lukning på grund af corona-krisen, har vi haft rigtig mange besøgende. Men rigtig mange har også taget opfordringen om at udskyde besøget til pladsen til sig, for at hjælpe med at lette presset.

Vi har især i weekender stadig mange besøgende. Og da vi stadig har ekstra sikkerhedsforanstaltninger for at undgå smittespredning, kan der til tider forekomme ventetid på at komme til.

Regler på genbrugsstationen under corona

For at minimere smitterisikoen for corona-virus er der øgede krav til, hvordan vi sikrer hygiejnen og afstand til andre på pladsen. Derfor har vi disse sikkerhedsforanstaltninger, som skal overholdes på pladsen:

  • Følg anvisninger på skilte og fra personale.
  • Hold god afstand til andre – både til personale og andre kunder.
  • Der må kun være én kunde ved hver container ad gangen.
  • Bliv i bilen, til det er din tur til at læsse af, og gå kun hen til containeren en person ad gangen.
  • Brug handsker eller brug medbragt håndsprit både før og efter besøget. Der er ikke adgang til håndvask og håndsprit på pladsen.
  • Sorter dit affald hjemmefra, og gør opholdet så kort som muligt.
  • Medbring selv handsker, skovl og kost.

 

Kirkens Korshær:

På grund af de ekstra sikkerhedsforanstaltninger på pladsen, har det ikke været muligt at indlevere effekter på til Kirkens Korshærs container på pladsen. Men fra tirsdag den 2. juni er der igen åbnet op for containeren, så du kan komme forbi med fx møbler og andre brugbare ting, som Kirkens Korshær kan sælge i deres forretninger.

 

Genbrugsstationen på Firskovvej er åben for alle – og alle dage fra kl. 8-17.

Hold dig opdateret her på hjemmeside og på vores facebook-profil, da der løbende kan komme ændringer.

Hvorfor har genbrugsstationen været lukket for private kunder?

Fra 13/3 og frem til 31/3 har alle landets genbrugsstationer været lukket for private kunder. Forklaringen kommer her:

  • Myndighederne opfordrer til, at alle, der ikke varetager en samfundskritisk funktion, bliver sendt hjem. Genbrugsstationer er ikke vurderet som samfundskritiske – det er derimod fx indhentning af dagrenovation, forsyning af vand og rensning af spildevand, som vi prioriterer, mens vi kører med nødberedskab. Vi har derfor begrænset mandskab på genbrugsstationen.
  • Affaldet på genbrugsstationerne bliver håndteret i en række led: transportørerne, omlastning samt behandlingsanlæggene (modtageanlæggene). For at sikre forsyningssikkerhed på lang sigt, skal så få som muligt være på arbejde. Derfor er det vigtigt at styre affaldsmængderne og koncentrere indsatsen på det mere kritiske affald som dagrenovation.
  • På en velbesøgt dag kan op mod 800 biler – ofte med flere passagerer – komme forbi genbrugsstationen. Det er alt for mange samlet på ét sted, særligt i forhold til de nye tiltag, der træder i kraft den 18. marts klokken 10.