Gratis kompost på genbrugspladsen

Temperaturen er så småt ved at indikere, at foråret er på vej, og dermed nærmer havesæsonen sig også.

Også i år har Lyngby-Taarbæk Forsyning kompost til gratis afhentning på genbrugspladsen på Firskovvej. Sidste år blev tilbuddet vel modtaget, og haveglade Lyngby-borgere hentede tæt på 250 ton kompost. I år får genbrugspladsen leveret kompost i perioden 22. marts til 5. maj.

Komposten bliver lavet af det haveaffald, som bliver indsamlet på de genbrugspladser, der er tilknyttet Vestforbrænding. Ved at omsætte haveaffaldet til kompost genbruger vi ressourcerne og recirkulerer næringsstoffer til naturen. På den måde er vi med til at sikre en fornuftig udnyttelse af sparsomme råvarer, som for eksempel fosfor, der er en ressource, vi risikerer at få mangel på i fremtiden.

 

Komposten skal blandes op
Det er vigtigt at bemærke, at komposten er meget næringsrig og altid skal blandes med jord eller sand. For hvis man sår eller planter i den rene kompost, risikerer man at ødelægge planten og svide dens rødder.

 

Husk en skovl og en trailer eller anden opbevaring, når du henter kompost på genbrugspladsen. Genbrugspladsen er åben alle ugens dage fra klokken 8-17.