fbpx

Oversvømmede kældre på Buddingevej

29. august 2020

Fredag aften havde flere beboere på Buddingevej desværre vand i deres kældre.

Lyngby-Taarbæk Forsyning er i gang med ledningsomlægninger på Buddingevej i forbindelse med Letbane-arbejdet, og vi har bedt vores entreprenør om at komme med en redegørelse for forløbet.

Onsdag den 19. august blev Lyngby ramt af et kraftigt regnvejr, der blandt andet ødelagde en spildevandsbrønd tæt på arbejdet med ledningsomlægninger på Buddingevej. Derfor har vores entreprenør opsat pumper, der leder spildevandet uden om den ødelagte brønd.

De foreløbige undersøgelser tyder på, at området både blev ramt af kraftigt regnvejr og strømafbrydelse fredag aften. De store nedbørsmængder sætter kloaksystemet under pres og strømafbrydelsen bevirkede, at pumperne stoppede.

Disse uheldige omstændigheder betød desværre, at spildevandet hobede sig op i området, og noget af dette vand løb ind i flere kældre.

Det er selvfølgeligt stærkt ubehageligt at få spildevand i kælderen, og vi beklager de gener, som vores kunder har haft. Vi er i dialog med vores entreprenør om, hvordan vi fremadrettet undgår lignende episoder.

Den ødelagte spildevandsbrønd bliver skiftet i den kommende uge, og herefter bliver pumperne fjernet igen.