fbpx

Udvikling og forsyningssikkerhed går hånd i hånd

2019 var et travlt år i Lyngby-Taarbæk Forsyning, hvor vi fortsatte arbejdet med at sikre vores kunder rent drikkevand, håndtere deres affald og rense spildevandet sikkert og effektivt hver dag. I det daglige arbejde har vi fokus på stabil drift og på at fremtidssikre vores anlæg og tage hånd om de udfordringer, som klimaforandringerne giver.

I 2019 fortsatte vi renoveringen af vand- og spildevandsledninger, og vi kom i gang med at omlægge ledninger i forbindelse med letbanen. Vi renoverede også Lundtofte Pumpestation og begyndte opførelsen af vores nye vandværk ved DTU. Begge dele øger forsyningssikkerheden af drikkevand.

Klimaforandringerne giver os flere og kraftigere regnskyl, hvilket sætter kloaknet og Mølleåværket under pres. På spildevandsområdet er udgifterne til klimatilpasning den største post, og indsatsen skal både forhindre oversvømmelser og overløb og aflaste Mølleåværket, så driften bliver mere jævn.

Mølleåværket er fra 1956, og det kræver løbende vedligeholdelse og modernisering. Heldigvis er det muligt at optimere driften og samtidig spare strøm og udnytte ressourcerne i spildevandet. I 2019 producerede vores gasmotor, der udnytter biogas fra renseprocessen, grøn strøm for 1,3 millioner kroner. Strømproduktionen svarer til 750 gennemsnitsdanskeres strømforbrug på et år.

På affaldsområdet er sorteringsordningen en succes. 97 procent af alle husstande er med, og i 2019 hentede skraldebilerne mere end 2.800 tons affald til genanvendelse – det er 500 tons mere end i 2018.

 

Tilfredsstillende resultat i 2019

Det er vores ambition at være et veldrevet forsyningsselskab med et højt serviceniveau og god kommunikation til kunderne – og i tillæg have de lavest mulige driftsomkostninger. I 2019 holdt vi driftsomkostningerne i ro, og vi opfyldte effektiviseringskravene samtidig med, at vi udviklede virksomheden. Derfor kom vi ud af 2019 med et tilfredsstillende resultat.

I vores årsberetning for 2019 kan du læse mere om Lyngby-Taarbæk Forsynings resultater og aktiviteter, der alle handler om at sikre vores kunder god service i form af forsyningssikkerhed, klimatilpasning samt en fremtidssikret og miljøvenlig virksomhed.

 

Læs Årsberetning 2019 her

Vil du også se, hvad der skete i 2018 eller før? På denne side finder du alle vores årsberetninger.