fbpx

Drop sprøjtegift – rent vand til møgungerne

Vi tager det som en selvfølge, at der er rent vand i hanen. Men sådan er det desværre ikke længere. De seneste år er der nemlig fundet rester af pesticider i flere og flere drikkevandsboringer landet over. Det er derfor, vi skal droppe sprøjtegiften. For fremtidens skyld.

Når man er glad for sin have, er det fristende at finde sprøjtegiften frem. Det er jo bare et lille pift. Men rent faktisk kan én enkelt dråbe sprøjtegift forurene en hel husstands drikkevand. Derfor vil vi opfordre alle til i stedet at bruge et af de mange naturlige alternativer.

 

Se kampagnefilmene her

Tips til en grøn have uden brug af sprøjtegifte

Et pift med sprøjtegiften på ukrudtet i blomsterbedet, mosset mellem fliserne eller lusene i køkkenhaven. Det lyder måske harmløst, men sprøjtegiftene kan forurene grundvandet.

Heldigvis findes der grønne alternativer, så din have kan blive forårsklar uden brug af sprøjtegift.

Du kan få tips fra nogle af Danmarks bedste have-eksperter. Miljøstyrelsen har sammen med Haveselskabet, Jordbrugets UddannelsesCenter Århus og Den Økologiske Have i Odder samlet de bedste ideer til at undgå pesticider. Dem finder du her:

Hvad gør Lyngby-Taarbæk Forsyning for at beskytte grundvandet?

Det vand, som kommer ud af vandhanen hos dig, henter vi op dybt nede fra undergrunden. Det tager som regel naturen 35 – 50 år at danne grundvandet, men nogle steder er grundvandet flere hundrede år gammelt. Når vi arbejder med at forebygge forurening af grundvandet, handler det altså om langsigtet planlægning, der sikrer, at dine børn, børnebørn og kommende generationer fortsat kan få drikkevand, der er baseret på rent, uforurenet grundvand.
Læs mere om vores drikkevand her

 

Lyngby-Taarbæk Forsyning samarbejder med HOFOR, Novafos og Dit Grundvandssamarbejde

Kampagnen kommer fra Novafos, HOFOR og Dit Grundvandssamarbejde, som er gået sammen for at opfordre haveejerne til at droppe sprøjtegiften. Og den kampagne støtter vi op om i Lyngby-Taarbæk Forsyning.

For vi skal passe godt på grundvandet, så vi både nu og i fremtiden kan tappe rent vand fra hanen.