portræt medarbejder Alf Thomassen

Fra fagspecialist i Lyngby-Taarbæk Forsyning til diplomat i Polen

Nyhed

Vores medarbejder Alf Thomassen har haft en central rolle i flere af vores store projekter på spildevandsområdet. Nu skal han bruge sin ekspertise til at fremme dansk vandteknologi i Polen som diplomat for Udenrigsministeriet.

For blot en måned siden kunne han fejre 7 års jubilæum her i Lyngby-Taarbæk Forsyning. Nu er Alf Thomassen ved at finde sig tilrette i sin lejlighed i Warszawa. Han har nemlig taget orlov for at arbejde som diplomat for Udenrigsministeriets ’Water Technology Advisory’. 

”Jeg kommer til at rejse rundt for at besøge en masse forsyningsselskaber. Her skal jeg først og fremmest blive klogere på, hvilke udfordringer de står med. På baggrund af min viden om det danske marked skal jeg udpege, hvor og hvordan den danske vand- og spildevandsbranche vil kunne hjælpe dem”, fortæller Alf Thomassen. 

Jobbet handler derfor også om at facilitere en proces, der kan hjælpe danske leverandører ind på det polske marked. En vigtig mission, da Polen i disse år investerer meget i at opgradere deres kloaksystem, vandværker, renseanlæg mv. 

En velkendt branche fra en ny vinkel

”Det bliver især interessant at se vandbranchen fra en lidt anden side, end jeg har været vant til, samtidig med at jeg er glad for at skulle arbejde videre med det, jeg har beskæftiget mig med i over 25 år. Og så håber jeg også, at jeg kan bringe Lyngby-Taarbæk Forsyning i spil – måske nogle af de polske forsyninger kan komme på besøg for at se Mølleåværket, som jo er et ret unikt renseanlæg i Danmark”, fortæller Alf Thomassen. 

Men selvom han er spændt på det nye eventyr, sætter han stor pris på, at hans job venter på ham, når han kommer tilbage.

”Hvis ikke jeg havde kunne tage orlov, havde jeg nok været i tvivl om, hvorvidt jeg skulle tage imod jobtilbuddet. Så jeg er glad for, at Lyngby-Taarbæk Forsyning har givet mig den mulighed. Der er både en frihed og tryghed i det. Det betyder noget for mig, at jeg har kunnet planlægge min karriere og mit arbejdsliv mange år frem”, slutter Alf Thomassen. 

På gensyn til en dygtig kollega

I sin tid som fagspecialist hos os har Alf uden tvivl sat sit aftryk. For eksempel var han faglig projektleder i forbindelse med etableringen af vores kombinerede klimatilpasningsanlæg og rekreative område Ålebækken Ruinpark. Og så har han været en del af den generelle udvikling og modernisering af vores avancerede renseanlæg Mølleåværket. For blot at nævne et par eksempler. 

Vi vil savne Alf, men er stolte over, at han skal repræsentere dansk vandteknologi på den internationale scene. Vi glæder os til at kunne byde ham velkommen hjem igen om 1,5 års tid – en masse erfaringer rigere.