Christina Schäfer

Fra praktikant til fastansat: Fantastisk arbejdsplads, stejl læringskurve og gode kollegaer

Hendes passion for klimatilpasning førte Christina Schäfer direkte fra sin specialeretning i 'miljø og forsyning' på diplomingeniøruddannelsen til en praktikplads hos Lyngby-Taarbæk Forsyning. Og nu, med et brændende fagligt hjerte, har hun sikret sig en fastansættelse.

Da Christina startede i praktikforløb hos Lyngby-Taarbæk Forsyning, var det begrænset, hvad hun vidste om forsyningsbranchen. For der er mange processer, arbejdsgange og termer man først rigtigt kan vide noget om, når man har haft fingrene i materien. Og her på den anden side af sit praktikforløb står Christina med en faglig bagage, der ruster hende til sit nye job som projektmedarbejder.  

Et praktikforløb med gods i

”Det har været virkelig lærerigt.” Sådan konkluderer Christina, når hun kort skal beskrive sin tid som praktikant. 

Hun uddyber: ”Der var en god variation i opgaverne, og forskelligheden i arbejdsdagene har været udviklende. Den ene dag var jeg på byggepladsen, den næste handlede det om projektering af projekter, og dagen efter skulle jeg dykke ned og nørde med data. Forskelligheden trivedes jeg godt med. Ikke mindst også fordi min chef og kollegaer udviste og stadig udviser stor tillid til mig. Det betyder meget.”

En stejl læringskurve

Praktikantforløbet har givet Christina et væsentligt større indblik i processerne i forsyningsbranchen. En viden hun glæder sig til at bygge ovenpå, for som nyuddannet er der er stadig meget at lære. 

I takt med den større viden og fastansættelsen som projektmedarbejder har opgaverne også ændret sig. Christina uddyber: ”Mine arbejdsopgaver har med tiden ændret sig til at blive større af omfang med mere kompleksitet, og nogle opgaver har jeg også kunne arbejde selvstændigt med. Jeg får nye opgaver, jeg ikke har prøvet før. Og her er læringskurven særligt stejl. Det synes jeg, er enormt spændende.” 

Projekterne kan se forskellige ud. Christina har været inde over et projekt med regnvandsbassiner på Lundtoftegårdsvej. Hun sætter ord på projektets arbejdsopgaver og forklarer: ”Jeg skal sørge for, at rådgiveren hele tiden har den nødvendige information. Så kommunikation er vigtigt. Jeg skal også lave udbudsmateriale klar og være i løbende dialog med mine kollegaer om myndighedstilladelse og hele den overordnede kommunale behandling af projektet.”  

En kultur med tillid, professionalisme og godt kollegaskab

Kulturen på en arbejdsplads er en vigtig faktor for trivsel. Om det siger Christina: ”Jeg havde hørt nogle fordomme om forsyningsselskaber, da jeg skulle søge praktikplads. Nogle mente, at det både var svært at få praktik, og at kulturen generelt var dårlig. Som det tit er med fordomme, så viste det sig, at de ikke passede. Lyngby-Taarbæk Forsyning har i hvert fald modbevist de fordomme, jeg har hørt.”

De seneste år har Lyngby-Taarbæk Forsyning været under stor forandring. Det har Christina også kunnet mærke: ”Det har også løftet kulturen. Arbejdsmiljøet er professionelt, men der er også plads til os alle som mennesker og individer. Vi hjælper hinanden og har tillid til hinandens fagligheder.” 

Hun fortsætter: ”Jeg har det godt med mine kollegaer og nyder, at vi også kan ses uden for de vante arbejdsrammer og deltage i sociale arrangementer sammen. Det gør virkelig noget for sammenholdet.”

Christinas rejse viser, at med en passion for miljø og klimatilpasning og en god praktikoplevelse kan man opnå sit drømmejob og samtidig udvikle sig fagligt og personligt. Det er en inspirerende påmindelse om, at med hårdt arbejde og en positiv indstilling er alt muligt.