Luftfoto over genbrugsstationen

Genbrugsstationen er godt besøgt

Affald

I de første 8 måneder af 2023 har der været ca. 95.000 besøg på vores genbrugsstation. Det er en pæn stigning på 15 procent i forhold til 2022.

Vores genbrugsstation på Firskovvej 7-9 er blevet benyttet flittigt i løbet af året. Også mere end sidste år, for der har i gennemsnit være flere besøgende i år sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. 

Vi er glade for at så mange af jer benytter vores genbrugsstation, så vi på den måde kan hjælpe jer med at få sendt så meget af jeres affald som muligt til genanvendelse.  

Hvad skal hvorhen

Vores personale oplever mange gode og relevante spørgsmål om sortering fra de besøgende:

Fraktionen 'polstrede møbler' på genbrugsstationen
I fraktionen 'polstrede møbler' kan der afleveres mange ting, som ikke er polstrede – fx trælåger med spejle. Så spørg endelig medarbejderne til råds, når du besøger genbrugsstationen. 

”Det er jo en levende station forstået på den måde, at der hele tiden sker en udvikling. Fx kan man for tiden som et forsøg aflevere tagpap i en separat container – så kommer der et firma, der gerne vil aftage dem til genanvendelse, og henter dem. Hidtil skulle det i ’Rest efter sortering” fortæller Ricky Andersen, der til daglig er en af vores medarbejdere på genbrugsstationen. 

Polstrede møbler er også en fraktion, der kan få kunderne til at spørge en ekstra gang, for faktisk skal ting som skistøvler, guitarer og spejle med rammer også afleveres der: 

”Førhen skulle det afleveres som deponi, men det betød, at der var mindre genanvendelse. Nu bliver fraktionen ’polstrede møbler’ i stedet efterfølgende neddelt, som det hedder, så fx træet fra trærammer bliver sorteret fra som indendørstræ. Så det er altid godt, at kunderne spørger os til råds”, siger Ricky.

Run på i weekender og foråret

Det er især i weekender, at genbrugsstationen får mange besøg. Det er måske ikke så mærkeligt, da mange har fri og har tid til at rydde op, rydde ud og ordne have. Og søndag er særligt populær, især midt på dagen. Det kan derfor være en god ide fx at fylde bilen lørdag, og så være klar til at køre til genbrugsstationen fra morgenstunden næste dag.

I foråret ser vi også en tendens til mere aktivitet. Det kan både være på grund af forårsoprydning og havesæsonens start, hvor mange begynder at arbejde i haven og også kommer forbi for at hente kompost.

Du er velkommen på genbrugsstationen alle årets dage mellem kl. 8-17 – undtagen den 24/12, 25/12, 31/12 og 1/1. 

Ugens besøg i gennemsnit
  • Hverdage: ca. 300 besøgende
  • Lørdage: ca. 400-450 besøgende – særligt besøgt fra morgenstunden
  • Søndage: ca. 500 besøgende – særligt besøgt fra formiddagen

I højsæsoner kan der dog komme op til 700 besøgende i weekenden.