Gravearbejde

Klimatilpasning i og omkring Badeparken

Klimatilpasningsprojektet omkring Lyngby Stadion er nået til sidste etape, og arbejdet med at anlægge et regnvandsbassin i Badeparken er begyndt. Projektet adskiller regnvand fra spildevand og skal modvirke oversvømmelser ved kraftig regn.

Det kuperede område omkring Lyngby Stadion har haft problemer med oversvømmelser ved kraftige regnskyl, og det er grunden til, at Lyngby-Taarbæk Forsyning i efteråret 2015 indledte et større klimatilpasningsprojekt i området.

I første etape blev der lagt regnvandsledninger i vejene omkring Caroline Amalie Vej, så regnvandet bliver adskilt fra spildevandet, og derved bliver spildevandsledningerne ikke påvirket i så høj grad under kraftige regnskyl.

”Vi er nu nået til sidste etape af projektet, og det består af tre delprojekter – et regnvandsbassin i Badeparken, et regnvandsbassin ved Slotsvænget og 10 vejbede på Lundtoftevej. Vi lægger ud i Badeparken, men de andre projekter går i gang i løbet af den næste måneds tid”, fortæller Peer Skaarup, der er projektleder i Lyngby-Taarbæk Forsyning. Regnvandsbassinet i Badeparken kommer ikke til at holde vand permanent, men vil kun blive fyldt ved kraftige regnskyl.

”Der sker ikke en revolution i Badeparken. Regnvandsbassinet bliver en integreret del af græsarealet i den syd-vestlige del af parken, der vil få en lidt højere vold langs træerne. Det er kun under kraftige regnskyl, at der kommer til at stå vand, og selv ved 5-årshændelser, der er kraftige regnskyl, der kun forekommer hvert femte år, vil bassinet være tømt efter et par døgn”, forklarer Peer Skaarup.

Når regnvandsbassinet er fyldt, vil det rumme 2.400 kubikmeter vand, og den maximale dybde er en meter.

”Med klimatilpasningsprojektet omkring Lyngby Stadion får vi etableret en god løsning på de udfordringer, som kloaknettet har, samtidig med at vi får nogle grønne løsninger langs Lundtoftevej. Badeparken er helt naturlig som regnvandsbassin, og det kræver kun få ændringer at etablere bassinet. Det er med til at holde prisen nede. De samlede anlægsomkostninger for denne etape er 18,6 millioner kroner”, fortæller Peter Linde, der er bestyrelsesformand i Lyngby-Taarbæk Forsyning.

I anlægsperioden vil Badeparkens vestlige del være præget af gravemaskiner og lastbiler, der kører jord væk, men den resterende del af parken vil være til at bruge til boldspil og andre aktiviteter.

Arbejdet foregår i dagtimerne, og ud over lidt mere trafik på Sorgenfrigårdsvej vil anlægsarbejdet ikke give de store gener.

 

Her kan du se, hvordan Badeparken kommer til at se ud

Ved tryk på afspil accepterer du cookies og sporing fra den eksterne video-leverandør (Youtube).

 

Ved tryk på afspil accepterer du cookies og sporing fra den eksterne video-leverandør (Youtube).