Skraldemand fylder skraldebil

Pas godt på din skraldemand - skab de bedste arbejdsforhold

Din skraldemand tømmer dagligt hundredvis af affaldsbeholdere, herunder din egen. Som kunde er det vigtigt at sikre, at adgangsforholdene til din beholder er optimale, så skraldemanden ikke udsættes for unødig belastning eller risiko for skader og nedslidning.

Skraldemændene udfører en essentiel service for vores samfund, og de fortjener den respekt og anerkendelse, som deres arbejde kræver. Som kunde kan du bidrage til at sikre, at skraldemandens arbejdsmiljø er optimalt, ved at overholde reglerne for adgangsvejen og placeringen af affaldsbeholderne.

Skraldemanden skal følge arbejdsmiljøreglerne

Skraldemanden skal overholde arbejdsmiljøreglerne for at undgå nedslidning, skader og arbejdsulykker, og der er øget fokus på at følge Arbejdstilsynets regler i hele landet.

Særligt adgangsvejen til affaldsbeholderne er i fokus, og reglerne gælder især for standplads-ordninger, hvor affaldsbeholderne hentes inde på din grund. Det er dit ansvar at sikre, at skraldemanden nemt og sikkert kan tømme dine affaldsbeholdere, så du bidrager til at minimere risikoen for arbejdsulykker og nedslidning.

Skraldemanden har selvfølgelig også et ansvar for at overholde arbejdsmiljøreglerne.

Sådan hjælper du din skraldemand

Vi har lavet en tjekliste, du kan bruge til at skabe gode adgangs- og arbejdsforhold:

  • Placer dine affaldsbeholdere et sted, hvor skraldemanden nemt kan komme til dem. Et fast underlag uden bump, trin, store stigninger eller forhindringer i form af biler, cykler og lignende er særligt vigtigt. Kan din adgangsvej ikke leve op til reglerne, skal du stille beholderne ud til fortovet på tømmedagen.
  • Sørg for, at der er plads omkring affaldsbeholderne, og at de står med håndtaget udad, så skraldemanden nemt kan få fat i dem og ikke skal vride dem for at få dem fri.
  • Pak dit affald ind – og husk at slå knuder på poserne. Hvis fx aske ikke er pakket ind, hvirvler det op i hovedet på skraldemanden, hvilket hverken er sundt eller behageligt.
  • Sørg for, at adgangsvejen er oplyst i de mørke vintermåneder og ryddet for sne og saltet eller gruset. 

Få hele tjeklisten til den rigtige adgangsvej her.

Den gode tone

Skraldemændene udfører et hårdt og beskidt arbejde for vores alles bedste, og det er vigtigt at behandle dem med respekt og anerkendelse. Selv når de kan være lidt i vejen med deres skraldebiler, er det vigtigt at opretholde en god tone og huske på, at de udfører en vigtig service for vores samfund.