Rød miljøboks farligt affald

Slut med at oplyse navn og adresse på den røde miljøboks

Affald

Hvis du bor i villa eller rækkehus, har du højst sandsynligt en rød miljøboks til farligt affald. Som noget nyt skal du ikke længere notere dit navn og din adresse på den.

Måske du har bemærket, at den røde miljøboks til farligt affald ser lidt anderledes ud, end den tidligere har gjort. 

Før har der siddet to klistermærker på boksen. Et klistermærke med en sorteringsguide samt information om, at du skulle notere navn og adresse for at kunne få hentet boksen. Og et andet klistermærke hvor der var plads til at notere disse oplysninger.

Denne regel gælder ikke længere. Du skal altså hverken oplyse navn eller adresse på boksen. Derfor er klistermærket til dette fjernet på mange af de røde miljøbokse – det er det område, der er markeret med en ring på billedet.

Alle bokse er dog ikke opdateret endnu, så på nogle af dem fremgår den forældede regel stadig i nederste højre hjørne på klistermærket med sorteringsguiden.  

Se derfor bort fra kravet om navn og adresse og sæt blot den røde miljøboks ovenpå din 2-kammerbeholder til mad- og restaffald, når den skal tømmes. Vær her opmærksom på, at låget på den røde miljøboks skal kunne lukkes helt.