Fabriksbesøg membraner til Mølleåværket

Snart bliver Mølleåværkets spildevandsrensning endnu mere effektiv

Mølleåværket

I øjeblikket er vi ved at fremtidssikre vores renseanlæg Mølleåværket. Blandt andet udskifter vi membranerne i MBR-anlægget til nogle med større kapacitet og lavere strømforbrug. På et fabriksbesøg fik vi mulighed for både at se, røre og inspicere de lange tynde spaghetti-lignende rør.

Kort før påske var en gruppe medarbejdere fra Lyngby-Taarbæk Forsyning på besøg på den fabrik, der har specialiseret sig i at producere de membraner, vi bruger i vores MBR-anlægget på Mølleåværket. Vi står nemlig overfor at skulle udskifte de nuværende membraner, da de er slidte efter at have renset spildevand i ti år, hvilket typisk er det antal år, de kan holde til at være i brug.

Reducerer strømforbruget markant

På det årti, der er gået, siden vores nuværende membraner blev produceret, er der sket en hel del på den teknologiske front. De nye membraner vil derfor gøre rensningen af spildevandet på Mølleåværket langt mere effektiv. De har nemlig større kapacitet og bruger meget mindre energi til renholdelse. Vi har en forventning om, at MBR-anlæggets strømforbrug vil blive reduceret med 30 procent. 

MBR-anlægget er netop det, der gør Mølleåværket til et unikt renseanlæg. Det er nemlig det eneste kommunale renseanlæg i Danmark, der har sådan et anlæg, hvor en del af spildevandet gennemgår et ekstra rensetrin, så det bliver renset endnu grundigere end ved en traditionel rensning. 

Det er enormt vigtigt for os, at det udstyr, vi benytter, er af højeste kvalitet, og at vi anvender de bedste løsninger – hvad end de findes inden for eller uden for Danmarks grænser. 

Derfor var vi glade for at besøge fabrikken og få et større indblik i både faciliteterne, produktionen og arbejdsforholdene, så vi kunne sikre os, at renseanlæggets kommende udstyr er i top. 

Læs mere om projektet