Affaldssortering madaffald

Sommerugetømning af mad- og restaffald

I sommermånederne, juni, juli og august, vil vi tømme jeres 2-kammerbeholder til mad- og restaffald hver uge i villaer og rækkehuse for at reducere lugtgener. Vi har samlet 10 gode råd til, hvad du selv kan gøre.

Ligesom sidste år vil vi fortsætte med den ugentlige tømning af mad- og restaffald i sommeren. Fra den 1. juni vil skraldebilen komme forbi hver uge, indtil den sædvanlige 14-dages tømning genoptages den 1. september. Hvis du allerede har valgt årlig ugetømning, vil vi selvfølgelig fortsætte med at komme hver uge.

"Vores erfaringer fra især juli og august 2022 har været meget positive. Vi modtog langt færre henvendelser til vores kundeservice sammenlignet med året før. Dette skyldes, at færre kunder oplevede problemer som lugt eller skadedyr, da skraldebilen kom forbi ugentligt," siger driftschef Martin Münchow.

Husk stadig disse råd, især når det er varmt

Vores erfaring viser, at lugtgener primært opstår, hvis poserne med madaffald går i stykker eller ikke er ordentligt lukket, hvilket får madvæske til at sive ud i beholderen.

Selv med ugentlig tømning vil lugtgenerne fra posen kun vare en uge, men lugten fra væsker og rester i beholderen kan kun håndteres ved at rengøre beholderen. Ugentlig tømning hjælper ikke med dette, og derfor er det vigtigt at følge vores råd. Det er især vigtigt at lukke poserne ordentligt og eventuelt bruge to poser.

Her er 10 gode råd til håndtering af madaffald i varmen:

  1. Lad madaffaldet dryppe af eller pres væsken ud, inden du smider det ud. Brug eventuelt køkkenrulle til at absorbere væsken.
  2. Pak letfordærvelige og stærkt lugtende madvarer ind i to poser, f.eks. fisk og kød.
  3. Brug en indendørs køkkenspand med huller i siderne for at sikre luftcirkulation til madaffaldet.
  4. Skift posen hver dag, når det er varmt, og brug eventuelt to poser.
  5. Undgå at overfylde posen og luk den med en knude.
  6. Sørg for at binde en stram knude på både poserne til mad- og restaffald.
  7. Læg posen forsigtigt i din 2-kammerbeholder, så den ikke går i stykker.
  8. Placer 2-kammerbeholderen i skyggen, hvis det er muligt.
  9. Hold låget på både din indendørs køkkenspand og din 2-kammerbeholder lukket.
  10. Vask indimellem 2-kammerbeholderen med vand og sæbe for at forebygge lugt og fluer.
Overgangen til og fra sommerugetømning

Når vi skifter fra normal tømning til sommerugetømning, og omvendt, så sker det på bestemte datoer og ikke efter hele uger. Hvis du normalt får tømt din affaldsbeholder i ulige uger og sidst fik tømt den onsdag den 24. maj, vil du få tømt igen efter 14 dage onsdag den 7. juni, når sommerugetømningen er i gang. Og hvis du normalt får tømt din beholder i lige uger, vil den sidste gang med ugetømning være fredag den 25. august og næste tømning vil være fredag den 8. september.