virksomhedsrapport 2023

Tilbageblik på 2023: Et forvarsel på de udfordringer forsyningsbranchen vil stå overfor

Nyhed

Et styrket beredskab, centrale renoveringer, øget professionalisering, høj drikkevandskvalitet, bæredygtighed på flere måder. Det er nogle af overskrifterne for vores arbejde i 2023.

For os i Lyngby-Taarbæk Forsyning er opretholdelse af forsyningssikkerheden en af vores allervigtigste prioriteringer – det var det også i 2023. Her har vi løbende arbejdet med at forbedre vores beredskab, så vi til enhver tid kan levere vores kerneopgaver og -services til vores kunder. 

Som så mange andre forsyningsselskaber er vi udfordrede af de øgede regnmængder, som klimaforandringerne fører med sig. I den forbindelse ser vi 2023 som et forvarsel på, hvilken enorm opgave vi kommer til at stå overfor. Det var nemlig et ekstraordinært vådt år, hvor der blev slået flere vejr-rekorder, hvilket har sat en tyk streg under behovet for mere klimatilpasning.  

Derfor renoverede vi i 2023 blandt andet vores renseanlæg Mølleåværket, så vores system er bedst muligt rustet til at håndtere fremtidens mere ekstreme vejrforhold. Vi foretog også mange renoveringer af vores ledningsnet, der består af mange gamle og underdimensionerede ledninger. 
En anden problematik, vi har været nødt til at forholde os til, er potentiel drikkevandsforurening. Der er nemlig flere og flere trusler mod vores rene drikkevand, hvilket stiller højere krav til os som forsyningsselskab. Vi har derfor fortsat holdt skarpt øje med drikkevandets kvalitet, som i Lyngby-Taarbæk er rigtig god.

Bæredygtighed er en anden ting, der fylder tiltagende mere i vores arbejde. I 2023 har vi bl.a. haft fokus på at øge andelen af affald, der bliver genanvendt, både ved at indføre flere fraktioner og ved at oplyse borgerne om korrekt sortering. Og så har vi skrevet Danmarkshistorie på klimaområdet med et projekt, der er bæredygtigt på tre forskellige måder, da det støtter op om både klimatilpasning, biodiversitet og vedvarende energi. 

Dette er blot noget af det, du kan læse om i vores virksomhedsrapport for 2023. Andre eksempler på emner, rapporten dykker ned i, er:

  • Udviklingen af strategiske renoveringsplaner
  • Klimatilpasning, historiefortælling og leg samlet i Ålebækken Ruinpark
  • Et stort skridt hen imod et endnu bedre psykisk arbejdsmiljø med initiativet 'Ledelse til Fremtiden
  • Nye eksterne kræfter til bestyrelsen
  • Digital omlægning der øger informations- og serviceniveauet
  • Styrkelse af naturfagsglæden blandt den kommende generation

Vi er stolte over alt det, vi har opnået i 2023. Hvis du er nysgerrig på at læse mere, kan du finde virksomhedsrapporten og 5 baggrundsrapporter for henholdsvis vand, spildevand, affald, samfundsansvar og renseanlægget Mølleåværket her: 

Se rapporterne for 2023