Renovering af riste på Mølleåværket

Utilsigtet udledning af regnvand og spildevand

Mølleåværket

I forbindelse med et renoveringsprojekt på vores renseanlæg Mølleåværket har der været overløb med regnvand og spildevand til terræn. Det har ingen direkte konsekvenser for forbrugerne. 

På vores renseanlæg Mølleåværket er vi ved at udskifte vores rist og pumper. Imens arbejdet står på, sørger midlertidige pumper og ledninger for at føre spildevandet frem til selve renseanlægget.

I den forbindelse er der sket to hændelser. Dels har der været et pumpestop samtidig med at kraftige regnskyl og smeltevand har belastet systemet. Dette har forårsaget, at kloakken er løbet over, og regn- og spildevand er løbet ud på jorden og ned i Mølleåen frem for til renseanlægget. I samme forbindelse er der også udledt en mængde regn- og spildevand til Øresund gennem en regnvandsledning. 

Vi kan konstatere, at overløbet primært består af regnvand og en mindre del spildevand.

Ingen direkte konsekvenser for forbrugerne

Vi tager hændelsen meget seriøst og har straks igangsat en udbedring.  Vi arbejder forsat på at undersøge hændelsen, og vi informerer yderligere, når der er nyt. 

Hændelsen har ingen direkte konsekvenser for vores forbrugere – hverken i området omkring Mølleåværket eller som forbruger.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte kommunikationschef Ida Mørch på 41779713.

OPDATERING DEN 16. MARTS:

Der har været endnu en hændelse med en utilsigtet udledning af regn- og spildevand i forbindelse med renoveringsprojektet. Udledningen skete som følge af en utæt pakning på en af de midlertidige ledninger. Vores entreprenør på projektet sørgede natten til torsdag den 16. marts for at tage den utætte ledning ud af funktion. Vi er ved at undersøge nærmere, hvad der var skyld i utætheden.

Hændelsen har ingen direkte konsekvenser for vores forbrugere – hverken i området omkring Mølleåværket eller som forbruger.