Rasmus Sielemann Christensen.jpg

Velkommen til nyt bestyrelsesmedlem

Forsyningsselskaber landet over benytter sig i stigende grad af eksterne bestyrelsesmedlemmer som en ressource for at styrke bestyrelsesarbejdet med brancherelevant ekspertise. Det samme gør sig nu gældende hos os i Lyngby-Taarbæk Forsyning. Vi er glade for at kunne byde Rasmus Sielemann Christensen velkommen som nyt bestyrelsesmedlem.

Rasmus har været direktør i energi- og forsyningsbranchen i mere end 15 år. Senest har han været administrerende direktør i de kommunalt ejede multiforsyningsselskaber på Frederiksberg. Derudover har han haft en række bestyrelsesposter, herunder i flere af PFA's infrastrukturselskaber samt flere elnets-selskaber i Danmark.

Flemming Horn Nielsen, administrerende direktør for Lyngby-Taarbæk Forsyning, udtaler: 

"Vi er midt i en omfattende transformationsproces og er i gang med at professionalisere vores selskaber. Som led i denne proces er det besluttet at benytte brugen af eksterne bestyrelsesmedlemmer, der kan bidrage med deres brancheindsigt og omfattende erfaring. Det er i øvrigt også anbefalingen fra DANVA’s kodeks for god selskabsledelse for kommunale forsyningsselskaber. Med Rasmus tilfører vi en værdifuld ressource til bestyrelsen, der kan understøtte den transformation, vi allerede er godt i gang med." 

Dorthe la Cour, bestyrelsesformand for Lyngby-Taarbæk Forsyning, tilføjer: 

"Jeg ser frem til samarbejdet med Rasmus og er overbevist om, at hans ekspertise og branchekendskab vil tilføre værdi til vores bestyrelsesarbejde. Hans indgående kendskab til lignende selskaber og de regulatoriske rammevilkår, vi opererer inden for, udgør værdifulde kompetencer. Han er godt klædt på til at træde direkte ind i opgaverne."

En nylig undersøgelse fra november 2022 viste, at 27% af forsyningsselskaberne i Danmark i øjeblikket har eksterne bestyrelsesmedlemmer. Disse medlemmer indgår på lige fod med de øvrige bestyrelsesmedlemmer, der traditionelt set er politisk udpeget, og fungerer som en værdifuld videnbank inden for specifikke områder.

Da Rasmus Sielemann Christensen bliver spurgt ind til, hvordan han vil beskrive sin tilgang til arbejdet i Lyngby-Taarbæk Forsynings bestyrelse, fortæller han:

”Jeg har fået et positivt indtryk af samarbejdet i bestyrelsen. Jeg er nysgerrig og lyttende, og jeg ser frem til, at vi bliver klogere sammen, og at vi får taget de åbne dialoger, der er forudsætningen for, at vi finder de bedste løsninger for vores kunder og for virksomheden. Mit vigtigste fokus er også altid at sikre, at virksomheden udfører opgaverne på et højt niveau og hele tiden arbejder på at blive bedre. Jeg er ligeledes optaget af at tænke fremad, samtidig med at vi holder styr på vores aktuelle opgaver og processer”.

Fakta om Lyngby-Taarbæk Forsynings bestyrelser

Lyngby-Taarbæk Forsyningsselskaber har hver sin bestyrelse. De fleste medlemmer er valgt af kommunalbestyrelsen. Derudover er der to forbrugervalgte medlemmer i bestyrelserne for selskaberne for vand og spildevand, og medarbejderne i Lyngby-Taarbæk Forsyning vælger tre bestyrelsesmedlemmer blandt opstillede medarbejdere til bestyrelsen for Lyngby-Taarbæk Forsyning A/S.

Bestyrelserne beslutter de overordnede retningslinjer for selskabernes drift og udvikling og tager stilling til ekstraordinære forretningsmæssige dispositioner som fx større investeringer.
Bestyrelserne er ikke involveret i den daglige drift. Den varetages af den direktion, som bestyrelsen har ansat. Bestyrelsen skal føre tilsyn med direktionens ledelse af selskabet.