Aktuelt
Ingen akutte driftsbeskeder lige nu

Farligt affald

I Lyngby-Taarbæk Forsyning er vi i fuld gang med at udrulle løsninger til sortering af farligt affald hos boligselskaberne.

Farligt affald eksempler

Farligt affald er en af de 10 obligatoriske fraktioner, som alle skal borgere skal have adgang til, hvad enten de bor i hus eller i lejlighed. 

De første boligselskaber har allerede fået ét eller flere miljøskabe til rådighed. Mindre ejendomme og institutioner har ligeledes en eller flere miljøbokse. 

I løbet af 2024 vil de boligselskaber, der ikke allerede har farligt affald, blive kontaktet. De største ejendomme vil blive kontaktet først. I er altid velkommen til at kontakte os, hvis I ønsker, at implementeringen af farligt affald skal ske hurtigere. Længere nede på denne side kan I se, hvad vi har brug for af information og hvilken mailadresse, I skal skrive til.

Individuelle løsninger

Vi kan tilbyde flere størrelser miljøskabe eller antal miljøbokse afhængig af hvilket materiel, der passer bedst til den enkelte etageejendom. Derfor har vi behov for at komme i kontakt med jer, så vi sammen kan finde den bedste løsning til lige netop jer.

Vi har også brug for en kontaktperson, der på ejendommens vegne kan håndtere brugen af miljøskabet eller miljøboksen og sørge for at få tilmeldt ejendommen afhentning af det farlige affald.

Det er ikke påkrævet, at den affaldsansvarlige har været på et kursus i  farligt affald, og vi står også altid til rådighed med information og gode råd til administrationen af det farlige affald. Bl.a. er det vigtig, at uvedkommende ikke har adgang til det farlige affald, idet det kan være både miljøskadeligt og farligt at røre ved.

Her kan du læse mere om, hvad farligt affald er og hvordan det skal sorteres:

Sortering af farligt affald

Sådan tilmelder I jer afhentning af farligt affald

Farligt affald i boligselskaber er en tilmeldeordning med 12 mulige afhentningsdatoer om året. Nedenunder kan du læse mere om, hvordan I tilmelder jer den enkelte tømme-/afhentningsdag.

 • Hvis I har en affaldsansvarlig med tilhørende mobiltelefon:
  Her kan I oprette jer i vores besked-service med mobilnummeret. Når I er oprettet, sender vi jer en SMS, hver gang I har mulighed for at tilmelde jer den næstkommende afhentning af farligt affald. I skal følge vejledningen i SMS, og så er I tilmeldt. 
 • Hvis I kun har fastnettelefon eller skiftende personale: 
  Her kan I oprette jer med en mailadresse i vores besked-service. Når I følger linket i mailen, kan I tilmelde jer den næstkommende afhentning. 

Ved tilmelding vil I modtage en kvittering for tilmeldingen, hvor dato og adresse for afhentningen fremgår.

Hvis I er tilmeldt med farligt affald, kan I fra slutningen af december 2023 også downloade vores tømmekalender og selv holde øje med, hvornår I kan tilmelde jer afhentning af farligt affald. Tilmeldingen skal ske senest torsdag i ugen før afhentningen. Hvis der fx er afhentningsdag mandag d. 8. januar, skal I tilmelde jer senest torsdag d. 4. januar.

Sådan får I hentet det farlige affald

Hvis I har en en miljøboks, skal I placere den synligt ved jeres affaldsbeholdere inden kl. 7 på selve afhentningsdagen. Miljøboksen ombyttes til en tom.

Hvis I har et miljøskab, vil vores renovatør komme forbi og tømme skabet.

Uanset om I har en miljøboks eller et miljøskab, skal I huske at tilmelde jer tømning for at få det tømt.

Vi kan oprette en kontaktperson for jer

Uanset om I ønsker at tilmelde jer beskedordningen på SMS eller modtage en mail med et link, er det vigtig at oplyse en kontaktperson til os. Det skyldes blandt andet, at vi skal kunne skrive til jer, fordi det drejer sig om farligt affald.  

Send nedenstående informationer til forsyning@ltf.dk 

 1. Adresse på ejendom
 2. Adresse på standplads til affaldsbeholdere (hvis det ikke er samme adresse)
 3. Navn på kontaktperson
 4. Mail på kontaktperson
 5. Telefonnummer/mobilnummer på kontaktperson

Hvis I har spørgsmål

Hvis I har spørgsmål, eller hvis I ikke har en rød miljøboks til farligt affald, så kontakt vores kundeservice på 72 28 33 60 eller på mail forsyning@ltf.dk

Vores åbningstider er:
Mandag til torsdag kl. 09.00-15.00
Fredag kl. 10.00-14.00