Aktuelt
Ingen akutte driftsbeskeder lige nu

Lundtofte vandværk

Lundtofte Vandværk er fra 2021 og forsyner 60% af forbrugerne i Lyngby-Taarbæk Kommune med rent drikkevand.

Pumperne på Lundtofte Vandværk

Lundtofte Vandværk er et topmoderne vandværk, der blev etableret i 2021. Det erstatter vores to tidligere vandværker fra 1904 og 1932, der ikke længere kunne følge med teknologisk. 

Vandværket producerer 250 m3 rent drikkevand i timen og er udformet med vægt på høj forsyningssikkerhed og minimering af driftsomkostninger, bl.a. ved valg af energimæssigt optimale pumper og blæsere m.v. Vandværket er desuden forberedt til passende tilslutninger for eventuel blødgøring og/eller kulfiltrering i fremtiden, hvis det skulle blive aktuelt. Vi har dog pt. ingen planer om at blødgøre vandet (læs her mere om hvorfor).

Ved etableringen af det nye vandværk lagde vi også vægt på, at det skulle udformes som et besøgsvandværk. Vi ser det nemlig som en vigtig opgave at gøre børn, unge og andre interesserede klogere på den dyrebare ressource, som vand er. Derfor er der etableret ekstra udtag til forsøgsbrug for studerende, og flere af væggene og installationerne er udsmykket med informative illustrationer med fakta og fun-facts om vand, som indgår som en del af de rundvisninger, der er mulighed for at booke.

Læs mere om, hvad du kan opleve på et besøg på Lundtofte Vandværk

Fra udgangen af 2022 producerede Lundtofte Vandværk 60% af drikkevandet, der bruges i Lyngby-Taarbæk Kommune. Resten kommer fra Sjælsø Vandværk, som drives af Novafos.
 

Lundtofte Vandværk i tal
  • 450.000 liter beton er brugt til at støbe vandværkets gulv
  • 4.300 rørsvejsninger er udført
  • 630 meter rustfrit stålrør er anvendt
  • 18 tons filtermateriale er pumpet ind i hver af de fem store, hvide filtertanke
  • 150 ventiler og haner er installeret
  • 2 stk. 1.000 m3 store rustfri rentvandstanke er opført