Aktuelt
Ingen akutte driftsbeskeder lige nu

Dit vandforbrug

Din vandmåler registrerer løbende dit vandforbrug. Hold øje med forbruget, hvis du vil være sikker på, at der f.eks. ikke er brud på en vandledning.

Hvordan bliver mit forbrug aflæst?

Vi foretager fjernaflæsning af din vandmåler. Aflæsningen sker med en mobil aflæserenhed, som vi kører rundt med.

Hvor kan jeg se mit forbrug?

Vi fjernaflæser din vandmåler ved årsskiftet, og du kan se dit årsforbrug og årsafregninger på ltf.dk/selvbetjening under 'minForsyning'.

Vi tester fortsat systemet, og i løbet af 2023 kommer vi til at foretage hyppigere aflæsninger. Vi anbefaler altid, at du jævnligt tjekker displayet på din vandmåler for alarmer samt registrer dit forbrug, så du kan opdage et eventuelt brud eller lækage.
 

Gå til 'minForsyning'

Hvad er et normalt vandforbrug?

I gennemsnit bruger man ca. 40 m³ vand pr. voksen og 25 m³ pr. barn om året.

Hvordan tjekker jeg, om jeg har en lækage? 

Hvis displayet på din vandmåler viser, at der er løbet vand gennem måleren i mere end 24 timer (vises som et flag-symbol), eller hvis du er blevet orienteret om, at vi har modtaget en lækage-alarm, bør du undersøge årsagen. 

Det gør du sådan her:

  • Tjek, at der ikke er en vandhane, der drypper, eller et toilet, der løber. Her skal du være opmærksom på, at et løbende toilet ikke altid kan ses med det blotte øje. Du kan teste det ved at lade toilettet stå ubrugt et par timer og derefter sætte et stykke toiletpapir fast bagerst i kummen. Bliver papiret vådt, er det tegn på, at dit toilet løber. 
  • Tjek også, om der kunne være et brud på en vandledning. Sørg for, at alt vand i husstanden er lukket. Vaske- og opvaskemaskine må heller ikke køre. Aflæs herefter tallet på vandmåleren to gange med en halv times mellemrum. Hvis tallet på displayet har ændret sig, har du muligvis en lækage. Her anbefaler vi, at du kontakter en autoriseret vvs-installatør, så du kan få udbedret skaden.  

Skal jeg holde øje med min vandmåler?

Det er en god idé løbende at tjekke vandmåleren, så opdager du nemmere, hvis der f.eks. er et skjult brud på en vandledning, hvis dit toilet løber eller hvis din vandmåler er defekt. Se derfor både på forbruget, og om der er alarmsymboler på måleren.

Læs mere om din vandmåler

Hvorfor bruger jeg mere vand, end jeg plejer?

Hvis du undrer dig over, at dit vandforbrug stiger, kan det være, du har et problem, der skal løses.

Tjek i første omgang, om tallene på vandmålerens display skifter, selvom der ikke bliver brugt vand i din husstand. Sørg for at fx opvaskemaskine og vaskemaskine ikke kører.

Hvis vandmåleren viser, at der stadig bliver brugt vand, kan der være brud på vandledningen – eller måske løber toilettet, uden at du har opdaget det.

Hvis du oplever et brud på din vandledning, er det vigtigt, at du hurtigst muligt kontakter os på 72 28 33 60 – uanset om bruddet er på din eller vores ledning.

Når du ringer, rykker vi ud og stopper vandtilførslen ved at lukke for ventilen (stophanen).

Gode råd om at spare på vandet