Clara og Mathilde DTU afgangsprojekt

Mathilde og Clara: Nu kender vi den virkelige verden

Lyngby-Taarbæk Forsyning

To ingeniørstuderende fra DTU har de sidste fem måneder haft mulighed for et tæt samarbejde med Lyngby-Taarbæk Forsyning. Og det har været noget af en øjenåbner for dem. De fandt ud af, at forsyningsbranchen ikke er så usexet, som nogen måske kunne tro. Og at der er spændende jobmuligheder.

Mathilde Linnebjerg Kudsk og Clara Elsass studerede Byggeri og Infrastruktur på DTU og har lavet et fælles afgangsprojekt om arbejdet med klimatilpasning af det centrale Lyngby, specifikt området på Cirkuspladsen.

”Det gjorde det endnu mere spændende, at det var virkeligt og ikke fiktivt; at vores afgangsprojekt tog udgangspunkt i et projekt, der rent faktisk er ved at blive planlagt”, fortæller Clara.

Projektet, som de har kigget nærmere på er et enormt anlægsprojekt, der – når det står færdigt – IKKE vil kunne ses med det blotte øje. At det meste foregår under jorden gør en kæmpe forskel. Således har begge fået lov til at nørde igennem med det, de synes er spændende, men de har samtidig prøvet kræfter med nye udfordringer:

”Det har været særligt spændende, fordi vi har haft fokus på den del af klimatilpasningsprojektet, der foregår under jorden, nemlig alle de tekniske konstruktioner og beregninger omkring pumpestationen på Cirkuspladsen. Det har virkelig udfordret os på den gode måde, da vi på DTU ikke tidligere har haft lignende projekter at arbejde med. Vi har fx valgt nogle lidt andre parametre og fremgangsmåder, end Lyngby-Taarbæk Forsynings rådgiver har”, siger Clara.

Bæredygtighed den eneste holdbare tilgang

Som studerende på DTU kan man ikke komme uden om bæredygtighed. Det kan man heller ikke i forsyningsbranchen. Derfor har Mathilde og Clara selvfølgelig også tænkt på dette i deres afgangsprojekt:

”Hvorfor ikke opstille en skurby, så den kan benyttes af næste entreprenør der overtager pladsen, herunder trækning af kabler og tilkoblinger? Fremfor at alle underentreprenører har hver deres skur, der skal fragtes frem og tilbage? Det koster fx i udledning af CO2. Den idé ville vi ikke have fået, hvis ikke vi undervejs havde fået sparring fra Michael Marcussen, vores kontakt i Lyngby-Taarbæk Forsyning. Hvem ved, måske det kan være et lille indspark til at sætte gang i nogle overvejelser i branchen”, understreger de begge. 

Et unikt indblik

Mathilde og Clara har i deres afgangsprojekt fået lov til at have hele tre kasketter på. En mulighed de ikke ville have haft, hvis ikke det var for samarbejdet med Lyngby-Taarbæk Forsyning:
”Vi har virkelig følt os heldige. Det har givet noget helt andet, end uddannelsen kan, for der er hovedsageligt fokus på rådgiversiden, og et enkelt kursus i entreprenørsiden og kun omtale af bygherredelen. Derfor kan vi kun anbefale et samarbejde med et forsyningsselskab, det har givet os mange flere facetter”. 

Flere studerende er velkomne

”Vi har været virkelig glade for samarbejdet med Mathilde og Clara. Og de har været med til at give os gode input. Hvem ved, måske er de kommende kolleger en dag? De studerende har måske ikke været så tiltrukket af vores branche, men forhåbentlig vil det store fokus på bæredygtighed og grøn omstilling råde bod på det”, siger Michael Marcussen, programleder fra Lyngby-Taarbæk Forsyning 

Han forsætter:
”Et godt sted at starte er mere samarbejde med studerende, og vi har mange spændende projekter, de kan dykke ned i. Så kontakt os endelig”.

Er du interesseret i en praktik- eller specialeplads?

Så kan du læse mere her