Juletræ

33 tons juletræer blev indsamlet

Juletræer

For 4. år i træk indsamlede vi brugte juletræer i begyndelsen af januar. Rigtig mange borgere tog imod den ekstra service og havde sat deres tørre juletræ ud til fortovet. Indsamlingen er nu veloverstået, og den samlede vægt blev på hele 33 tons.

For mange er det en hyggelig tradition at hente juletræ op til jul. Men det er knap så hyggeligt at skille sig af med det igen, da det ofte både fylder og drysser. Medmindre man har en trailer, kræver det en større rengøringsindsats at få bilen ren efter en tur på genbrugsstationen.

Men for 4. år i træk har der været en anden og noget nemmere måde at komme af med sit brugte juletræ på. I Lyngby-Taarbæk Forsyning har nemlig vi igen hentet juletræer kvit og frit, og uanset om man er tilmeldt haveaffaldsordning eller ej.

”At købe juletræ op til jul er en del mere hyggeligt og sjovere end at skille sig af med det igen – især fordi et tørt træ er mere upraktisk og besværligt at håndtere end et friskt træ. Så er det trods alt meget nemmere at sætte sit brugte træ ud til fortovet, og det er der heldigvis mange borgere, der har fundet ud af”, siger Kasper Dibbern Petersen, som er direktør for forsyningsafdelingen i Lyngby-Taarbæk Forsyning.

Også hos Lyngby-Taarbæk Forsynings bestyrelsesformand, Peter Linde, vækker ordningen glæde:
”Efter at have indsamlet juletræer siden 2017 var vi ikke i tvivl om, at vi også gerne i år ville finde plads i budgettet til at tilbyde denne ekstra service. Og med indsamlingen sikrer vi også, at de mange træer bliver anvendt på nye måder – i dette tilfælde ved at løvdelen bliver komposteret, mens stammerne typisk bruges til biobrændsel.”