Gravearbejde på Buddingevej

Arbejdet på Buddingevej fortsætter efter konkurs

Letbane

PROJEKTSTATUS: Lyngby-Taarbæk Forsynings hovedentreprenør på det byggeprojekt, hvor der skal omlægges rør på Buddingevej, gik konkurs den 22. november. Efter aftale med konkursboet er fremdrift på projektets kritiske arbejde sikret.

Lyngby-Taarbæk Forsyning omlægger vand- og spildevandsledninger for at gøre plads til Hovedstadens Letbane. Dette sker i øjeblikket på Buddingevej, som er den sidste af flere veje, hvor ledninger omlægges. Hovedentreprenøren på opgaven – Barslund A/S – blev erklæret konkurs mandag den 22. november 2021.

Vi har siden konkursen blev kendt arbejdet på højtryk for at finde en løsning, der kan sikre, at vi kan overholde projektets plan for tid og økonomi bedst muligt.

Arbejdet på Buddingevej fortsætter

Projektets kritiske arbejde er mikrotunnelering. Tunneleringen foregår 5-6 meter under jordens overflade. Dette arbejde blev på anlægsprojektet udført af en hollandsk underentreprenør til Barslund.

Efter aftale med Barslunds konkursbo har Lyngby-Taarbæk Forsyning indgået aftale med underentreprenøren om at fortsætte og færdiggøre det resterende arbejde. Således er projektets tidsplan, som den forelå den 22. november, da konkursen blev meldt ud, fortsat intakt.

Nødvendig afklaring udestår

Den kritiske mikrotunnelering er dog kun en andel af det udestående arbejde. Dertil kommer entreprenørarbejde med det formål at færdiggøre blandt andet de resterende brønde og ledningsanlæg på projektet.

Derfor arbejder den taskforce, som vi nedsatte straks efter konkursen, fortsat på højtryk med at finde den bedste løsning for denne del af opgaven.

Afspærring fjernes hvor muligt

Det er et vilkår ved konkurs, at alt arbejde indstilles. Lyngby-Taarbæk Forsyning har efter aftale med konkursboet indgået aftale om hurtigst muligt at få åbnet de næsten færdiggjorte dele af byggepladsen.

Det er således aftalt, at virksomheden Saferoad mandag den 29. november påbegynder den sidste afstribning på Buddingevej på stykket mellem Christian X’s Alle og op til Skolevænget. Dette arbejde forventes at tage 3-4 dage. Efterfølgende fjernes afspærringen. Herefter vil vi melde strækningen klar til Lyngby-Taarbæk Kommune.

Den resterende del af byggepladsen vil fortsat være afspærret. Nedtagning af resterende afspærringer vil ske, så snart arbejdet er færdigt.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål, kan du skrive til forsyning@ltf.dk

Spørgsmål og svar

Vi har samlet en række svar på spørgsmål i forbindelse med konkursen: