Madaffald

Brev om ny affaldsordning lander i din e-Boks

Affald

Alle vores kunder, der bor i villa eller rækkehus, modtager i løbet af de næste dage et brev om den kommende ordning for sortering af mad- og restaffald.

Ordningen træder først i kraft 1. april 2021, men vi vil allerede nu gerne informere lidt mere om, hvad der skal ske. Nogle kunder vil opleve at modtage mere end ét brev via e-Boks, men vil stadig kun modtage én ny affaldsbeholder.

Det er Lyngby-Taarbæk Kommune, der på vegne af Lyngby-Taarbæk Forsyning sender brevene ud via e-Boks. Udsendelsen af brevene er derfor baseret på kommunens oplysninger om CPR-numre i stedet for vores system til affaldsregistrering. Og det kan resultere i, at nogle af vores kunder får mere end ét eksemplar af brevet i e-Boks. 

Hvis du får mere end ét brev, kan det skyldes, at:

  • Du er gift og er fælles husejer. Husstanden får dog stadig kun én beholder svarende til den nuværende kapacitet på affald
  • Du har en virksomhed på adressen. Husstanden får stadig kun én beholder til den private del af husstanden

Når vi i løbet af marts 2021 kører ud med de nye 2-kammerbeholdere til sorteringen af mad- og restaffald, gør vi det på baggrund af oplysningerne i Lyngby-Taarbæk Forsynings system. I dette system er det udvalgt hvem, der skal have hvilke beholdere ud fra den nuværende kapacitet på adressen. 

Tømning hver 14. dag 

Nogle af vores kunder henvender sig med spørgsmålet, om det er korrekt, at der vil blive tømt mad- og restaffald hver 14. dag. Det er korrekt, og det bliver også beskrevet i informationsbrevet i e-Boks. Kommunalbestyrelsen har besluttet, at standardløsningen er tømning hver 14. dag. Det skyldes blandt andet, at den kommende nye 2-kammerbeholder er næsten dobbelt så stor (240 L.) som en sæk (125 L. ). Der er mulighed for at tilvælge en beholder på 370 L. eller ugetømning mod betaling i stedet for. 

Læs mere om den nye affaldsordning