Vejarbejde på Buddingevej

Buddingevej bliver ensrettet

Letbane

Fra 25/1 bliver Buddingevej ensrettet mellem Engelsborgvej og Christian X’s Alle. Det sker som led i arbejdet med ledningsomlægninger.

Lyngby-Taarbæk Forsynings arbejde med ledningsomlægninger på Buddingevej går ind i en ny fase, og det betyder ændringer i trafikafviklingen.

I øjeblikket arbejder vores entreprenør på opgaven – Barslund – flere steder på Buddingevej, og efter planen går en ny etape af arbejdet i gang den 25/1. 

Her bliver det nuværende arbejdsareal ved krydset Buddingevej/Christian X’s Alle udvidet ned til krydset Buddingevej/Engelsborgvej.

Barslund forventer, at arbejdet på strækningen fra krydset ved Engelsborgvej til Buddingevej 36A er færdigt sidst i marts, mens arbejdet fra Buddingevej 36B til Kærmindevej – og dermed også i krydset ved Christian X’s Alle – forventes afsluttet til maj.


Konsekvenser for trafikken

Vores arbejde får konsekvenser for trafikken på Buddingevej, Christian X’s Alle og krydset ved Engelsborgvej – se kortet. 

  • Buddingevej bliver ensrettet på strækningen mellem Christian X’s Alle og Engelsborgvej. Her kan man køre mod Lyngbys centrum.
  • Christian X’s Alle er spærret for gennemkørsel i krydset ved Buddingevej, da arbejdet også foregår på en lille del af Christian X’s Alle.
  • Kærmindevejs udkørsel til Buddingevej er spærret.


Krydset Buddingevej/Engelsborgvej bliver ændret, så

  • Bilister på Buddingevej mod centrum kan køre lige ud og til højre.
  • Bilister på Buddingevej fra centrum kan dreje til højre ad Engelsborgvej.
  • Bilister på Engelsborgvej indadgående kan køre lige ud mod Ulrikkenborg og til venstre mod centrum.
  • Bilister på Engelsborgvej fra Ulrikkenborg kan dreje til højre mod centrum.

Da det ikke er muligt for fodgængere og cyklister at krydse Buddingevej ved Christian X’s Alle, er der etableret fodgængerovergang ved Kærmindevej og ved Buddingevej 42 (ud for de engelske rækkehuse). Fodgængerovergangen ved nr. 42 giver adgang til Christian X’s Alle mod Engelsborgvej. 

Kort med trafikændringer på Buddingevej
Det røde areal viser arbejdsområdet på Buddingevej i den kommende etape af arbejdet. 
Klik her for at se billedet i fuld størrelse.

Yderligere information

Du kan læse mere om vores aktuelle gravearbejde under Her graver vi.

Her graver vi

Du også mulighed for at tilmelde dig et nyhedsbrev, hvor vi fortæller om vores arbejde. Nyhedsbrevet fungerer på den måde, at man kan tilmelde sig de emner, man har interesse for.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

På Lyngby-Taarbæk Kommunes hjemmeside kan du også følge letbanearbejdet.

www.letbane.ltk.dk

 

Hvorfor skal ledningerne flyttes?

Under fortove og veje ligger mange ledninger til fx strøm, fibernet, gas, vand og spildevand. I forbindelse med den nye letbane skal ledningerne flyttes, så de ikke kommer til at ligge under skinnerne. Et brud på en ledning under skinnerne ville være svært at reparere, og det ville give alvorlige konsekvenser for letbanens drift.

Lyngby-Taarbæk Forsyning omlægger både vand-, spildevand- og regnvandsledninger i Buddingevej, og dette arbejde er det sidste i rækken af ledningsomlægninger. Herefter kan Hovedstadens Letbane begynde arbejdet med at lægge skinner.