Buddingevej håndværkere

Dialogkaffe med direktøren på Buddingevej

Letbane

Et dusin kunder tog tirsdag den 5. oktober imod direktør Flemming Horn Nielsens invitation til dialogkaffe og croissanter på hjørnet af Nybrovej og Buddingevej.

Efter at have søgt ly fra regnen kan de tre håndværkere fra Barslund bestille dagens første kop kaffe hos den franske barista, som netop har trillet sin kaffevogn rundt om hjørnet på Nybrovej og Buddingevej.

Tirsdag morgen er kaffetid på Buddingevej. I en måned har Lyngby-Taarbæk Forsyning inviteret kunder og håndværkere på kaffe og croissanter på det travle hjørne på byggepladsen. 

”Jeg håber, at der kommer nogle, der har lyst til at tale – også om de ting, der er svære. Det giver så meget mening at få en snak hen over en god kop kaffe,” siger adm. direktør i Lyngby-Taarbæk Forsyning, Flemming Horn Nielsen.

Han har trodset regnen for at lytte til kommentarer og konstruktive indspark fra de kunder, som er mest berørte af forberedelserne til den kommende letbane.

Croissanter Buddingevej

Lufte frustrationer

Berit Martensen og Kristian Thomsen bor lidt længere nede ad Nybrovej og vil gerne ’lufte frustrationerne’. 

”Det er enormt svært at køre igennem svinget her til venstre på Nybrovej og Buddingevej. Nogle gange er der kæmpe kø, og man bliver meget utålmodig,” siger Berit Martensen.

De seneste måneders støjende spunsearbejde har også forstyrret hverdagen, forklarer de til direktøren.

”Jeg ved godt, at nogle af vores aktiviteter er voldsomme og meget støjende Det skyldes, at vi skal grave dybt ned, når vi skal skaffe plads til to forskellige typer rør,” svarer Flemming Horn Nielsen.

To gange rør under Buddingevej

I Lyngby-Taarbæk Forsyning lægger vi både regnvands- og spildevandsledninger ned i Buddingevej – såkaldt separeret kloakering. Det er en del af det fremtidige klimatilpasningsarbejde, der både skal mindske overløb fra spildevandssystemet og den eventuelle negative miljøpåvirkning heraf.

”Vi bruger anledningen nu, hvor der alligevel bliver arbejdet i vejen, til at forberede klimatilpasning af hele området. Det er en opgave, som lige nu bliver løst i alle landets kommuner,” forklarer Flemming Horn Nielsen.

Samtidig vokser køen ved kaffevognen. Mathilde på 5 år og hendes mor Maja Bjeverskov bor lidt længere nede ad Nybrovej.

”Vi har fået en tirsdagstradition med at gå her forbi og sige hej og få en kop kaffe og en croissant på vej til børnehaven,” siger Maja Bjeverskov.

Beboere på Buddingevej Maja og Mathilde

Når bare enden bliver god…

Bag dem kommer hunden Tom trækkende med sin lufter Kristian Pedersen og hans kone Inga, der bor på Chr. X’s Alle. De får begge stukket en kop kaffe i hånden af baristaen, mens de bliver tilbudt en croissant.

”Jeg vil gerne have dem til at sætte flere skilte op, for det forklarer os mere om, hvad der foregår. Jeg håber virkelig, at projektet bliver godt til sidst, for der har virkelig været meget skidt,” siger Kristian Pedersen.

Flemming Horn Nielsen nikker og siger, at han forstår, at der er gener fra arbejdet. Han understreger, at han beklager meget og takker for tålmodigheden.

”Vi har fået reduceret antallet af huller, hvor der skal spunses. Det vil reducere generne med vibrationer og støj. Samtidig har vi fået afkortet den totale anlægsperiode, så vi nu forventer at være helt færdige til februar. Og det er vi meget glade for – trods alt,” siger han.

Han forklarer, at vibrationsgrænserne ved spunsearbejdet er reduceret fra 5 til 3 mm/s – og dermed ligger væsentligt under den tilladte grænseværdi.

Efter en times flittig udskænkning triller kaffevognen efter væk.

Flemming Horn Nielsen er tilfreds med dagens udbytte.

”Jeg er glad for, at jeg fik nogle gode snakke med kunderne.”

FAKTA

Hver tirsdag mellem 8-9 inviterer Lyngby-Taarbæk Forsyning på kaffe og croissanter på hjørnet af Buddingevej og Nybrovej. Alle er velkomne. Medarbejdere fra Lyngby-Taarbæk Forsyning og Barslund vil være til stede og svare på spørgsmål.

Gå ikke glip af informationer fra Lyngby-Taarbæk Forsyning:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her