Lille pige drikker vand fra vandhane

Du kan trygt drikke vandet fra hanen

Drikkevand

I Lyngby-Taarbæk Forsyning foretager vi jævnlige analyser for at sikre rent drikkevand. De nyeste målinger viser, at drikkevandskvaliteten er god, og der er ingen tegn på PFAS.

Forurening af drikkevandet er en problematik, der fylder mere hos forbrugerne, end den gjorde førhen. Og det er ganske forståeligt, når man ser på stigningen i antallet af mediehistorier om fund af PFAS og andre forurenende stoffer. 

Som forsyningsselskab er det naturligvis noget, vi er meget opmærksomme på. Derfor foretager vi løbende analyser af drikkevandet, så vi kan følge udviklingen i kvaliteten af drikkevandet tæt.

Ud fra vores seneste målinger kan vi konkludere, at drikkevandskvaliteten i Lyngby-Taarbæk er god. Resultaterne herfra har vi samlet i vandkvalitetsrapporten for 2022, der netop er klar.

Læs denne og tidligere rapporter her.

Ekstra analyser

Igennem vores monitoreringsprogram analyserer vi både vandet ved vores kildepladser, dvs. de boringer hvor vi indvinder grundvandet, og vandet, vi distribuerer fra Lundtofte Vandværk. Programmet omfatter også analyser for PFAS-stoffer. 

Vi har tidligere kunnet konstatere et ganske lavt indhold af PFAS i 2 af vores i alt 9 indvindingsboringer. Vi har derfor valgt at øge antallet af analyser ved alle vores kildepladser, sådan at vi ikke blot tager de målinger, vi ifølge lovgivningen er forpligtet til, men fører mere regelmæssig kontrol. 

I år har vi fx foretaget to ekstra kontrolanalyser i april og juni i de boringer, hvor der tidligere er konstateret lave indhold af PFAS. Begge viste, at indholdet af PFAS stadig ligger langt under de gældende grænseværdier. I den forbindelse har vi også analyseret vandet, vi sender fra vandværket og ud til kunderne, og her er der fortsat ingen spor af PFAS. 

Du kan derfor trygt drikke det vand, der kommer ud af din hane.