Årlig affaldsindsamling

Gør naturen en tjeneste – deltag i den årlige affaldsindsamling

Affald

Igen i år er Lyngby-Taarbæk Forsyning med, når Danmarks Naturfredningsforening afholder ’Affaldsindsamlingen’. Vil du hjælpe med at fjerne skrald fra naturen? Den 26. marts udleverer vi skraldeposer og gribetænger på genbrugsstationen, og her kan du efterfølgende også aflevere det affald, du har indsamlet.

Igennem 15 år er mange tusinde danskere trukket i arbejdstøjet for at rydde op i naturen i forbindelse med Danmarks Naturfredningsforenings årlige arrangement ’Affaldsindsamlingen’. Det er svært at sige, præcist hvor meget affald, der hvert år havner i naturen i stedet for i skraldespanden eller til genanvendelse – men det er meget. Og alt for meget.

Sidste år deltog flere end 200.000 på landsplan, og de fik indsamlet en del af det henkastede affald - godt og vel 97.000 kilo. Det svarer til den mængde affald, 115 danskere hvert år hvert genererer i husholdningsaffald.  

Sæt nogle timer af den 26. marts

Hvis du gerne vil være med til at gøre en positiv forskel for os alle sammen – og ikke mindst dyre- og plantelivet - så afsæt et par timer den 26. marts til at rydde op i naturen. Her kan du komme forbi genbrugsstationen på Firskovvej 7-9 fra klokken 10 og få uddelt skraldeposer og gribetænger og aflevere det indsamlede affald senest klokken 12. 

Til dig, der har oprettet din egen indsamling

Danmarks Naturfredningsforening giver også mulighed for, at man kan oprette sin egen indsamling, som andre kan tilmelde sig. Har du gjort det, tilbyder vi at hjælpe dig af med det affald, I får indsamlet, ved at hente skraldeposerne.

Skriv til forsyning@ltf.dk eller kontakt vores driftsleder på genbrugsstationen, Kim Bøttcher, på kib@ltf.dk eller på 41 77 97 20 – så kan I aftale nærmere om, hvor og hvornår vi skal hente de fyldte skraldeposer. Alternativt kan du kontakte vores personale på genbrugsstationen.

Vil du vide mere om Affaldsindsamlingen?

Du kan læse mere om Danmarks Naturfredningsforenings tilbagevendende indsamling - Det gør du her.