Gravearbejde på Buddingevej

Ledningsomlægning på Buddingevej tilbage på sporet

Letbane

PROJEKTSTATUS: Lyngby-Taarbæk Forsyning har indgået aftale med entreprenøren Zøllner A/S, der overtager arbejdet på byggepladsen på Buddingevej, hvor der gøres klar til Letbanen. Dette sker efter Barslund A/S blev erklæret konkurs 22. november. 

Lyngby-Taarbæk Forsynings hovedentreprenør Barslund A/S, der skulle omlægge rør og ledninger for at gøre plads til Hovedstadens Letbane, gik konkurs 22. november 2021. Herefter har vi arbejdet på højtryk for at finde en løsning, som sikrer, at projektet kan fortsætte og overholde den fastlagt plan for tid og økonomi. 

Aftale om entreprenøropgaver på plads

I går den 30. november indgik Lyngby-Taarbæk Forsyning aftale med køberen, Zøllner A/S, af de entreprenøropgaver, der vedrører ledningsomlægningen på Buddingevej. Zøllner A/S vil fortsætte arbejdet på Buddingevej fra 1. december kl. 10.  

Aftale om mikrotunnelering på plads

Mikrotunnelering foregår 5-6 meter under jordens overflade og løsningen af denne opgave er kritisk for gennemførslen af projektet. Den 25. november 2021 indgik vi – efter aftale med Barslund A/S’s konkursbo – aftale med den tidligere underleverandør til Barslund A/S om at fortsætte arbejdet med mikrotunnelering. Dette har været afgørende for anlægsarbejdets fortsatte fremdrift og tidsplanens overholdelse. 

Således er byggepladsen på Buddingevej nu igen fuldt bemandet og vi forventer at planer for tid såvel som økonomi kan overholdes. 

Vejstrækning åbnes snart for trafik

Afstribningen på den sidste strækning på Buddingevej på stykket mellem Christian X ’s Alle og op til Skolevænget er færdiggjort. Afspærringen er i øjeblikket ved at blive fjernet, og herefter bliver området overdraget til Lyngby-Taarbæk Kommune og senere Hovedstadens Letbane, der står for det videre arbejde.

Den resterende del af byggepladsen vil fortsat være afspærret. Nedtagning af disse resterende afspærringer vil ske, så snart arbejdet er færdigt.