Grønne poser til madaffald i varierende størrelser

Midlertidige grønne poser til madaffald

Affald

Mange virksomheder oplever forsinkede leverancer på grund af coronavirus. Det er også tilfældet i Lyngby-Taarbæk Forsyning i forhold til levering af grønne poser til madaffald.

Coronavirus har medført forsinkelse af leverancer i hele verden, og det berører stadig mange produktionsvirksomheder. Det gælder også producenten af de grønne poser, som Vestforbrænding på vegne af de 19 ejerkommuner, herunder Lyngby-Taarbæk, har indgået aftale med. Og når producenten ikke kan få råvarerne til at producere poserne, kan vi heller ikke få tilstrækkelig med poser til at udlevere til vores kunder.  

Midlertidige poser i anden størrelse

På grund af forsinkelserne på de poser, vi normalt udleverer til madaffald, har vi været nødt til at finde en midlertidig erstatning, som vi kan supplere med. Det er poser, som bliver brugt i andre kommuner. De midlertidige poser er dog lidt mindre og kan derfor være lidt for små til at sætte i den grønne køkkenspand. Men det er et bedre alternativ end ingen poser eller poser, der ikke kan sorteres fra madaffaldet på sorteringsanlægget. 

Hvis du har fået nogle af de midlertidige poser, håber vi, at du med lidt god vilje alligevel kan få det til at fungere – indtil vi igen kan levere de normale poser, der passer bedre. Dog vil der i fremtiden også kunne være små forskelle på poser til madaffald, da de er lavet af genbrugsplast, der varierer.

Brug poser med omtanke

Vi udleverer de grønne poser til alle kunder, der sorterer madaffald – og det er snart samtlige husstande i Lyngby-Taarbæk. Det bliver til en del poser på et år. Ja, faktisk flere millioner poser. Poserne bliver udleveret uden beregning – men omkostningerne i forbindelse med produktionen af poserne er indberegnet i taksten på affald. Tænk derfor gerne over dit forbrug af poser. 

Om sommeren kan det fx være nødvendigt at bruge to poser og skifte dem ofte for at undgå lugtgener, mens det i koldere perioder ikke er nødvendigt.

Og når det gælder de midlertidige poser, håber vi, at du bruger dem – selvom de ikke passer perfekt. På den måde undgår vi spild.