Pose med madaffald

Nu bliver mad- og restaffald tømt ugentligt i sommermånederne

Affald

Kommunalbestyrelsen har besluttet, at der i sommermånederne 2022 bliver tømt ugentligt. 

Den 1. april 2021 blev affaldsordningen i Lyngby-Taarbæk Kommune udvidet til også at omfatte sortering af mad- og restaffald for kunder i villaer og rækkehuse. I den forbindelse blev tømmefrekvensen ændret til hver 14. dag. Nu har kommunalbestyrelsen besluttet, at der i sommermånederne 2022 bliver tømt ugentligt. 

Forud for den nye ordning for sortering af mad- og restaffald besluttede kommunalbestyrelsen i Lyngby-Taarbæk Kommune, at der med den nye ordning skulle være tømning hver anden uge som standard. Det skyldes primært, at den nye 2-kammerbeholder rummer cirka det dobbelte af to skraldesække – og dermed har ordningen tæt på den samme volumen som den tidligere ordning for dagrenovation. 

Nu har ordningen kørt i lidt over et halvt år og baseret på erfaringerne, især henover sommeren, har Kommunalbestyrelsens på et møde den 4. november 2021 besluttet, at der i juni, juli og august 2022 skal tømmes mad- og restaffald ugentlig i stedet for hver 14. dag.

Vores kunder i villaer og rækkehuse har generelt taget rigtig godt imod ordningen for sortering af mad- og restaffald, siden den trådte i kraft. Men henover sommeren har der også været debat om lugtgener i lokale medier og på sociale medier, ligesom vi i Lyngby-Taarbæk Forsyning har modtaget henvendelser fra kunder. Det gælder primært i de varme perioder, hvor det har været en udfordring at undgå lugtgener og fluer.


De 10 tips til minimering af lugtgener fortsat vigtige

Vores erfaring er, at der primært opstår lugtgener, hvis poserne med madaffald går i stykker eller de ikke er lukket ordentligt, og madvæske derfor siver ud i beholderen. Med ugetømning vil lugtgenerne fra selve posen blive begrænset til en uge, men lugten fra væsker og rester i selve beholderen kan kun håndteres, hvis beholderen rengøres. Her hjælper ugetømning ikke – og det er en af grundene til, at det er vigtigt at følge de ti tips, herunder at lukke poserne ordentlig og om nødvendigt bruge to poser. 

Så selvom der bliver ugetømning i juni, juli og august opfordrer vi alle kunder til at følge vores tips og anbefalinger:

10 tips til at minimere lugtgener

Hvad betyder sommerugetømningen for prisen

Beslutningen om at indføre en obligatorisk ordning med ugetømning om sommeren for alle kunder i villaer og rækkehuse betyder en merpris på 162 kr. inklusiv moms pr. husstand for kunder med en 240-liters beholder og 247 kr. inklusiv moms årligt i merpris for kunder med en 370-liters mad-/restbeholder.

 

Emne