Penge

Prisstigning i 2024: Sådan vil du kunne mærke det på din kommende regning

Nyhed

Den samlede pris for levering af drikkevand samt afledning og rensning af spildevand stiger ret markant, hovedsageligt på grund af klimatilpasningsprojekter. Prisstigningen vil dog kun delvist påvirke den årsafregning du modtager i slutningen af januar.

I december blev de endelige priser for kunderne i Lyngby-Taarbæk Forsyning i 2024 vedtaget.

Taksten for affaldshåndtering i 2024 forbliver uændret for langt de flestes vedkommende. Der er dog en mindre justering i forhold til haveaffaldsordningen, som vedrører de af vores kunder, der er bosat i boligforeninger.

Fælles for alle er dog, at der vil være en mærkbar stigning i den samlede pris for vand og spildevand. Helt konkret stiger denne fra 66 kroner per m3 i 2023 til 89 kroner per m3 i 2024 – en forskel på 23 kroner. For en gennemsnitlig familie, der bruger 80 m³ vand om året, svarer denne prisstigning til en ekstraudgift på ca.153 kr. pr. måned eller ca. 1.840 kr. årligt.

Læs mere om prisstigningen her.

I slutningen af januar modtager du årsafregningen fra os. Her vil du ikke mærke den fulde effekt af prisstigningen, da denne regning både består af en opgørelse over din husstands forbrug det foregående år, som følger den gamle takst, og aconto-raten for januar til juni 2024, som følger den nye højere takst. 

Det er primært prisen for at få afledt og renset spildevand, der stiger – den udgør 21 kroner af de samlede 23 kroner. Det er der flere årsager til, men det skyldes først og fremmest, at vi har udført forskellige klimatilpasningsprojekter for at fremtidssikre byområderne mod oversvømmelser og beskytte naturen mod forurening fra overløb med potentielt sundhedsskadeligt spildevand. Det er noget, der koster penge. Prisstigningen skyldes ligeledes ledningsomlægningen i forbindelse med letbanearbejdet.

Derudover spiller det også ind, at effekten af inflationen kommer med 2 års forsinkelse. Den betydelige stigning på el og de generelle prisstigninger på varer og materialer, som vi oplevede på grund af krigen i Ukraine, slår først igennem i priserne for 2024.