vandværk vand

Skridtet mod at gøre vandbranchen til et tryggere arbejdssted

Nyhed

Lyngby-Taarbæk Forsyning har længe arbejdet for at bekæmpe de mange arbejdsulykker i vandbranchen. Nu er der en fælles brancheindsats på vej.

Det burde være en grundlæggende rettighed for alle at føle sig trygge på arbejdet. Desværre er det ikke tilfældet i vandbranchen, som desværre oplever en stigende tendens i antallet af arbejdsulykker. I 2018 var der 75 ulykker, mens tallet steg til 110 i 2022.

Lyngby-Taarbæk Forsyning fortaler for en indsats

I Lyngby-Taarbæk Forsyning har et sikkert arbejdsmiljø længe været højt på dagsordenen, både som et strategisk fokus for ledelsen og som en naturlig del af dagsordenen til møder. Vores administrerende direktør tror stærkt på, at enhver arbejdsulykke kan - og bør - undgås.

"I min verden findes der ingen hændelige uheld. Hver eneste arbejdsulykke kan forebygges, men det kræver, at ledelsen tager ansvar. Arbejdsmiljø skal være indskrevet i virksomhedens og ledelsens DNA," udtaler Flemming Horn-Nielsen.

Flere forsyningsselskaber går med i kampen

Dette budskab har han gentaget utallige gange, både i interviews og ved forskellige arrangementer. Og det ser ud til at have båret frugt.

I slutningen af september blev han inviteret til at holde oplæg på den første arbejdsmiljøkonference afholdt af DANVA, en interesseorganisation for drikkevands- og spildevandsselskaber. Ved denne første konference var arbejdsulykker og arbejdssikkerhed centrale emner på programmet.

Blandt deltagerne var der bred enighed om behovet for en fælles brancheindsats, og dette glæder os hos Lyngby-Taarbæk Forsyning. Vores engagement i arbejdsmiljø er ikke tilfældigt; det er en prioritet, og vi tager arbejdet seriøst.

Et sikkert og trygt arbejdsmiljø gør ikke kun medarbejderne tilfredse, det redder også liv og lemmer. Samtidig styrker det vores branches evne til at tiltrække dygtige medarbejdere. Forebyggelse af arbejdsulykker gør en afgørende forskel nu og i fremtiden.

Derfor er det et vigtigt skridt mod at nedbringe antallet af arbejdsulykker, at dette nu er blevet en fast del af DANVA's årlige arbejdsmiljøkonference.

"I Lyngby-Taarbæk Forsyning har vi en klar mission: Vi vil ikke være en del af en branche, der er kendt for arbejdsulykker. Derfor glæder det os, at vi nu har fået vores branchekolleger med ombord. I forvejen har vi indført en række initiativer for at forbedre sikkerheden på vores arbejdsplads, men arbejdet for at ændre branchens omdømme er en fælles indsats," udtaler Flemming Horn-Nielsen.

Hos Lyngby-Taarbæk Forsyning håber vi på at kunne forme en fremtid, hvor sikkerhed er en selvfølgelig del af hverdagen i vandbranchen.