Ledningsomlægninger på Buddingevej

Udvidet arbejdstid forkorter ledningsarbejdet på Buddingevej

Letbane

Fra 2. august udvides arbejdstiden for ledningsomlægningerne på Buddingevej. Dermed forkortes projektet med cirka et halvt år.

I godt et år har Lyngby-Taarbæk Forsyning omlagt spildevandsledninger og anlagt nye regnvandsledninger på Buddingevej som forberedelse til den nye letbane. Arbejdet er ramt af forsinkelser, og derfor bliver arbejdstiden udvidet til kl. 22 på hverdage fra 2. august. Ændringen afkorter det samlede anlægsarbejde med omkring 6 måneder.

I forbindelse med den nye letbane har ledningsejere på skift flyttet deres ledninger, så de ikke ligger under de kommende skinner. Flytningen af de mange ledninger har været et stort puslespil, og alle aktører har været afhængige af hinandens fremdrift. Sidst i rækken er Lyngby-Taarbæk Forsynings vand- og spildevandsledninger. På Buddingevej kom det arbejde forsinket i gang i foråret 2020, og siden er det blevet yderligere forsinket.

”Arbejdet har desværre været ramt af både skybrud, vintervejr og en række uforudsete forhindringer i undergrunden – blandt andet flere store sten og områder med mere blød jord end oprindeligt antaget. I tillæg har vi løbende haft udfordringer med mange trafikomlægninger samt mangelfuld dokumentation på placeringer af forskellige ledninger i jorden. Tilsammen har det givet forsinkelser, og dem vil vi nu prøve at indhente”, fortæller Flemming Horn Nielsen, der er administrerende direktør i Lyngby-Taarbæk Forsyning.

Lyngby-Taarbæk Forsynings arbejde er underlagt en stram tidsplan, så det efterfølgende arbejde med letbanen – udført af Hovedstadens Letbane – ikke bliver forsinket. Skulle der opstå forsinkelser, vil det være ganske bekosteligt, da tidsplanerne er bundet op på kommercielle aftaler med en række entreprenører.
 
”Kommunalbestyrelsen givet tilladelse til, at vi kan udvide arbejdstiden til kl. 22 på hverdage. Så kan vores entreprenør arbejde i toholdsskift, og dermed skærer vi omkring 6 måneder af arbejdet. Vi ved, at vores arbejde i perioder har påvirket borgerne på og omkring Buddingevej. Med denne ændring kan de dog se frem til, at arbejdet ud for deres huse bliver hurtigere overstået, og vi forventer, at vi nu kan være færdige med arbejdet på Buddingevej i begyndelsen af det nye år”, forklarer Flemming Horn Nielsen.

I tilladelsen fra kommunen er der krav om, at meget støjende arbejde så vidt muligt udføres i almindelig arbejdstid. Efter planen begynder Barslund, der er entreprenør på opgaven, den udvidede arbejdstid 2. august. Det betyder, at de kan arbejde i tidsrummet 7-22 på hverdage og fra 7-14 på lørdage. Der vil løbende blive kommunikeret til beboerne om, hvor og hvornår arbejdet vil forgå på de forskellige dele af Buddingevej. Den udvidede arbejdstid vil blive varslet mindst 2 uger før arbejdet går i gang. 
 

Læs mere om arbejdet her