Vandmåler

Vi kommer snart forbi og fjernaflæser din vandmåler

Drikkevand

For at kunne beregne din årsafregning og 1. aconto-regning, som du modtager i starten af det nye år, skal vi aflæse din vandmåler i perioden 30.12.23 – 12.01.24. Det foregår automatisk via en aflæserenhed på vores skraldebiler.

Som kunde i Lyngby-Taarbæk Forsyning modtager du en regning fra os to gange om året. I slutningen af januar får du din årsafregning sammen med 1. aconto-regning, som er baseret på dit forbrug det forgangne år. I juli sender vi dig 2. aconto-regning. 

For at kunne beregne hvor meget vand du har brugt, skal vi aflæse din vandmåler. Det vil ske i perioden 30.12.23–12.01.24. Det er heldigvis ikke noget, der kræver noget af dig. 

For størstedelen af vores kunder foregår aflæsningen nemlig automatisk via en aflæserenhed på vores skraldebiler, som fjernbetjent trækker data fra din vandmåler, når skraldebilerne kører forbi dit hjem. 

Hvordan du modtager regningen, afhænger af, hvad du har valgt. Enten får du den som mailadvisering med link til selvbetjeningsportalen 'minForsyning', en besked i e-Boks, et fysisk brev eller også bliver den automatisk betalt via betalingsservice. 

Du kan til enhver tid ændre dette, hvis du ønsker det. 

Læs her, hvordan du tilmelder dig den ønskede betalingsmetode

Vi giver dig besked, hvis vi registrerer en alarm 

Hver uge vil vi ud fra den data, vores skraldebiler indsamler, sende besked via sms eller e-Boks til de kunder, hvor vi har registreret et alarm-symbol. Symbolet indikerer, at der konstant er løbet vand igennem måleren i mindst 24 timer. Det kan både skyldes et skjult forbrug, fx i form af dryppende vandhane eller et løbende toilet, eller et vandbrud. 

Hvis du modtager sådan en besked fra os, bør du derfor undersøge det nærmere: 

  • Sådan tjekker du, om dit toilet løber: Her skal du være opmærksom på, at et løbende toilet ikke altid kan ses med det blotte øje. Du kan teste det ved at lade toilettet stå ubrugt et par timer og derefter sætte et stykke toiletpapir fast bagerst i kummen. Bliver papiret vådt, er det tegn på, at dit toilet løber. 
  • Sådan undersøger du et evt. brud: Sørg for, at alt vand i husstanden er lukket. Vaske- og opvaskemaskine må heller ikke køre. Aflæs herefter tallet på vandmåleren to gange med en halv times mellemrum. Hvis tallet på displayet har ændret sig, har du muligvis en lækage. 

I begge tilfælde anbefaler vi, at du kontakter en autoriseret vvs-installatør, så du kan få udbedret skaden. Ellers kan det koste dig dyrt på din vandregning. 

Husk, at det stadig er dit ansvar løbende at holde øje med din vandmåler og dit forbrug, selvom vi fjernaflæser den.