Kloakledning Kanalvej

Vigtig infrastruktur gemt af vejen 

Spildevand

Det er måske svært at begribe, men under den asfalt, du til dagligt betræder eller kører på i Lyngby-Taarbæk, gemmer der sig hele 454 kilometer kloakledninger.

Det er disse, der sørger for, at alt vores beskidte og forurenede vand ender på renseanlægget.

I det daglige tænker du måske ikke over, hvor det vand, du bruger til at tage bad eller skylle ud i toilettet, forsvinder hen. For de flestes vedkommende er kloakken kun noget, man skænker en tanke, når der er et problem. For eksempel hvis den er utæt eller tilstoppet.

Kloaknettet er uundværligt

Men kloaknettet varetager en yderst vigtig samfundsfunktion, da det hjælper os af med det potentielt sundhedsskadelige spildevand. Når vandet er sivet ned gennem din badeværelsesrist, fortsætter det ned i kloakken, hvor det er på en længere underjordisk rejse gennem et enormt og forgrenet ledningsnet, der snor sig på kryds og tværs gennem kommunen. 

Spildevandets endestation er vores renseanlæg Mølleåværket, hvor vandet renses, således at det er rent nok til at blive ledt ud i Øresund. 

454 kilometer under jorden

Lyngby-Taarbæk Forsynings ledningsnet består samlet set af 454 kilometer kloakledninger, hvilket er dobbelt så mange kilometer kloak, som der er offentlige veje i kommunen.

For at sætte det enorme tal i perspektiv, kan det også nævnes, at der er lige omkring 445 kilometer fra Lyngby-Taarbæk til Berlin, hvis man tager turen over Gedser/Rostock. 

Derfor er det et omfattende, men vigtigt arbejde, når vi løbende renoverer kloaknettet. Det er nemlig en af de måder, vi kan forebygge brud på kloakledninger og oversvømmelser i forbindelse med store regnskyl. 

Hvis du vil vide mere, kan du gå på opdagelse på vores temaside om kloaknettet:

Temaside om kloaknettet