Hærværk på vandslange ved Færøvej 5/4 2022_2

Hærværk på vandslange ved Færøvej/Islandsvej

Vandbrud

Vi har desværre konstateret, at der natten til torsdag morgen er sket hærværk på en vandslange. Slangen er både skåret helt over samt skåret op to steder. 

Det er trist, for slangen har en vigtig funktion. Den pumper nemlig midlertidigt vand fra hullet ved den transportledning, der var brud på den 24. april, videre til et afløb. Det gør den, da der stadig siver vand fra transportledningen – det skyldes, at vi for at undgå nye brud venter med at lukke en ventil helt til og også skyller for at holde ledningen ren. 

Men vandet kan vi af gode grunde ikke pumpe videre til afløbet, når slangen er skåret over – og så bliver hullet fyldt med vand, og vi risikerer vand på vejen. Det ønsker vi i den grad ikke.

Hærværket er naturligvis meldt til politiet, og vi hører gerne fra borgere, hvis der observeres mistænkelig nær transportledningen.

Vi har nu etableret en ny ledning, der kan transportere vandet fra transportledningen til afløb.   

Hærværk på vandslange ved Færøvej 5/4 2022
Her er slangen skåret helt over.
Ny vandslange der kan pumpe vand fra transportledning til afløb_1
Vi har etableret en ny løsning med en anden type vandledning.

Derudover arbejder vi intensivt med at undersøge årsagen til bruddet ved Islandsvej/Færøvej. Så snart det er fastlagt, vil ledningen blive repareret og sat i drift igen. Det vil også medføre, at de områder, der er påvirket af lavt vandtryk, igen vil opleve normalt vandtryk i hanerne.

Læs også:

Derfor stod mange uden vand i hanerne den 24. april