Vand

Vi reparerer og forstærker vores ledning

Vandbrud

I foråret opstod et brud på en af vores hoved-transportledninger ved Islandsvej/Færøvej. Det er en yderst sjælden hændelse, som vi højst sandsynligt ikke kommer til at opleve igen. Alligevel har vi igangsat en række initiativer, der skal forebygge potentielle vandbrud.

Hvad gør vi og hvorfor er det vigtigt?

En hoved-transportledning transporterer store mængder vand og viderefordeler vandet ud til jer kunder. Derfor har ledningen en utrolig vigtig funktion, og set ud fra et forsynings-sikkerhedsprincip, har vi valgt at renovere 650 m af ledningen, frem for blot at lappe hullet, der hvor vandbruddet opstod.
Vi vil samtidig renovere den del af transportledningen, der er placeret under lokalbanen og Mølleåen. Og når arbejdet er udført, står vi tilbage med en forbedret og stærkere ledning.

Berørte borgere får direkte besked

Da vi har valgt at renovere en større del af transportledningen, vil vi ikke kunne undgå, at renoveringen vil bemærkes i området omkring Brede Værk.

Når tiden for arbejdet nærmer sig, vil jer i nærområdet få yderligere besked direkte i jeres postkasser. Der vil også være skiltning i området, når arbejdet udføres. Og vi informerer løbende omkring ledningsrenoveringen her på hjemmesiden.

FAKTA

Renoveringen af ledningen vil blive udført ved at etablere en plastledning inde i den nuværende vandledning. Det kaldes u-liner, og er den mindst forstyrrende metode for omgivelserne og samtidig den mest hensigtsmæssige metode mod forebyggelse af skader. Dette betyder, at der som udgangspunkt kun skal graves ned til ledningen ca. for hver 100 m. Det gør gravearbejdet mindre og arbejdet vil også kunne udføres hurtigere.

Læs mere om  vandledninger 

Emne